Zenica

Predramazanske posjete u džematima Ričice, Putovići, Gradišće, Kočeva i Jaliji

Predramazanske posjete u džematima Ričice, Putovići, Gradišće, Kočeva i Jaliji – Glavni imam Jakub ef. Salkica i koordinator Muftijstva zeničkog za društvenu brigu, mr. Džemal ef. Salkić, sa domaćinima džemata imamima, Ričica, Putovića, Gradišća, Kočeve i Jalije u okviru redovnih predramazanskih aktivnosti, posjetili su porodice koje u ovom periodu iskušenja zavređuju posebnu pažnju.

U ime Medžlisa Islamske zajednice Zenica, uručeni su prigodni pokloni te je posebno istaknuta uloga Islamske zajednice i brige njenih imama u pomoći našim džematlijama kojima je zbog mjera u borbi protiv corona virusa ograničeno kretanja.

Projekat obilaska porodica se nastavlja i u narednim danima, a posebno istčemo da će svi imami u svojimi džematima nastaviti obilaske, a posebno u dolazećem mubarek Ramazanu. Važno je naglasiti da su džematski imami svakodnevno na usluzi svojim džematlijama.

S nadom i željom da ovi vanredni dani i okolnosti ograničenog kretanja što prije budu iza nas, upućujemo ramazanske čestitke sa dovom Allahu, dž.š., da ukabuli i nagradi sve one koji su u hizmetu, pomoći onima kojima je najpotrebnija.

M.B.

mizzenica.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: