Košarka

Predpioniri OKK Čelik u subotu na turniru BASKET 4 KIDS u Sarajevu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predpioniri OKK Čelik u subotu na turniru BASKET 4 KIDS u Sarajevu  – Ove subote selekcija Čelikovih predpionira, (dječaci rođeni 2005.i mlađi) učestvuju na turniru BASKET 4 KIDS, saopštavaju iz OKK Čelik.

Turnir ima epitet regionalnog turnira u organizaciji je Sport Kluba, u suorganizaciji sa Školom Košarke Gen Sarajevo, dok je kordinator projekta g. Boris Džidić.

“Basket 4 kids” je projekat Sport kluba koji se odnosi na djecu najmlađeg uzrasta, a koja se žele baviti košarkom. Plan je da ovaj projekat postane jedan od vodećih projekata kako u regiji tako i u Evropi.

Inače, u pitanju su turniri na kojima će učestvovati djeca uzrasta do 13 godina na prostoru svih šest država bivše Jugoslavije i koji će svoje veliko finale imati tokom vikenda kada je Beograd domaćin fajnal-fora Evrolige, od 18. do 20. maja 2018.godine.
Kroz organizaciju kvalifikacija, državnih i regionalnih finala, vodeća sportska televizija u regionu nastavlja sa serijom projekata koji su posvećeni najmlađima koji žele da igraju košarku. Sportklub je projekat „Basket 4 Kids“ spremao dugo, s ciljem da postane jedan od najboljih kako u regionu, tako i u cijeloj Evropi.

Na turnirima „Basket 4 Kids“ učestvovaće dječaci iz svih zemalja bivše Jugoslavije – Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Ove godine, najstariji učesnici biće 2005. godišta.

Glavni cilj ovog velikog regionalnog projekta je da se djeca ohrabre da komuniciraju i druže se.

Finalni turnir za BiH bit će održan u Mostaru 11.marta 2018.godine.

U nastavku Vam donosimo grupe i satnicu turnira u Sarajevu:
GRUPA A
OKK “Spars Ziraat Bank”
OKK “Čelik”
KK “Travnik”

GRUPA B
ŠK “GEN”
KK “Maglaj”
KK “Konjic”

11:00 Spars-Čelik
12:00 GEN-Maglaj
13:00 Spars-Travnik
14:00 GEN-Konjic
15:00 Čelik-Travnik
16:00 Maglaj-Konjic
17:00 FINALE

Iz OKK Čelik poručuju:
-Našim dječacima želimo da, uz dobru igru na terenu, dostojanstveno predstave svoj Klub i Grad!
Sretno našim crno-crvenim dječacima!-.

E.Imamović
Foto OKK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno