Zenica

Prednovogodišnji bazar kreativaca u Zenici

Prednovogodišnji bazar kreativaca u Zenici – Jedan od dosad najvećih zeničkih pretprazničnih sajmova kreativaca/ki biće održan u subotu, 15. decembra ove godine u holu shopping centra „Džananović“ na Kamberovića polju u centru Zenice. Sajam organizuje udruženje građana „Naš most“ Zenica u saradnji sa shopping centrom „Džananović“.

Cilj bazara je predstavljanje unikatnih ručnih radova osoba treće životne dobi i mlađih kreativaca/ki iz cijele BiH, kao i popularizacija različitih vidova kreativnog rada kao važnog elementa za očuvanje mentalnog zdravlja, pogotovo osoba treće životne dobi, koje često pate zbog usamljenosti i žive na ivici siromaštva.

Na bazaru će učestvovati preko trideset hobby art umjetnika/ca iz Zenice, Zavidovića, Kaknja, Sarajeva i Visokog koji će se predstaviti sa svojim ručno izrađenim nakitom, odjevnim predmetima, slikama, suvenirima, poklon kutijama, svijećnjacima, i drugim poklon predmetima napravljenim različitim kreativnim tehnikama. Svi izloženi radovi će biti prodavani.

Bazar će biti održan tokom cijelog dana u subotu, 15. decembra između 8 i 21 sati u prizemlju shopping centra „Džananović“.

Udruženje „Naš most“ Zenica okuplja lokalne umjetnike/ce treće životne dobi s ciljem promovisanja umjetnosti kao sredstva za društveno uključivanje ranjivih društvenih grupa. Tim od šest slikara/ica amatera/ica volonterski vodi umjetničku galeriju u centru Zenice, koja posjeduje stalnu umjetničku zbirku radova preko 30 slikara/ica iz cijele BiH, pretežno osoba starije životne dobi. Većina članova/ica udruženja slikanjem se počela baviti u poznim godinama života.

U galeriji udruženja organizuju se izložbe, umjetničke kolonije i umjetničke radionice za marginalizovane društvene grupe kao što su djeca i mladi s teškoćama u razvoju, osobe sa senzornim i fizičkim invaliditetom, penzioneri/ke, itd.

Udruženje „Naš most“

Titova 22, Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem