Sudske klupe

Predložen pritvor za 18 i mjere zabrane za pet osumnjičenih u predmetu “Black tie 2”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon ispitivanja osumnjičenih postupajući tužilac iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine prema Sudu BiH uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za 18 osumnjičenih osoba, kao i mjera zabrane za pet osumnjičenih osoba, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Navedene mjere su najvećim dijelom predložene kako bi se spriječilo ometanje istrage, prikrivanje dokaza i vršenje utjecaja na svjedoke ili saučesnike i omogućio nesmetan rad tužilaštvu sa partnerskim policijskim agencijama, kao i partnerskim institucijama iz inozemstva.

Prijedlog za pritvor i mjere zabrane upućen je Sudu BiH i očekuje se zakazivanje ročišta u Sudu BiH, na kojem će tužilac detaljno obrazložiti i u sudu prezentirati pritvorske razloge, kao i argumente za određivanje pritvora i mjera zabrane, dodaje se u saopćenju.

Tužilaštvo nije poimenično navelo za koga traži pritvor, a za koga mjere zabrane, pa će ovi podaci biti poznati nakon saslušanja u Sudu BIH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno