Zenica

Predbožićna Misa i darivanje u „Penzionerskom domu sa stacionarom“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U četvrtak, 23. decembra 2021. god., u zeničkoj Javnoj ustanovi „Penzionerski dom sa stacionarom“ Zeničko-dobojskog kantona, smještenom u zeničkom naselju Crkvice bio je radostan dan za sve njegove djelatnike i korisnike, posebno za vjernike katolike u ovo predbožićno vrijeme.

Aktuelni direktor gosp. Damir Jukić za vjernike katolike, u dogovoru s crkvičkim i čajdraškim župnicima vlč. Antom Dominkovićem i vlč. Josipom Šimunovićem organizirao je predbožićno euharistijsko slavlje za vjernike katolike, a koji dolaze s cijelog prostora Zeničko-dobojskog kantona/županije i ovog dijela Središnje Bosne u Vrhbosanskoj nadbiskupiji od Olova pa do Doboja. Pozvali su aktualnog ravnatelja Caritasa Bosne i Hercegovine Zeničanina mons. Tomu Kneževića da predsjeda euharistijskim slavljem i uputi predbožićne poruke radosti uz božićne i novogodišnje čestitke i konkretnog darivanja svim stanovnicima doma, posebno velikom broju vjernika katolika kojima je ova ustanova topli obiteljski dom nakon svih životnih i ovozemaljskih križeva uz zajedništvo i zdravo okruženje.

Nazočio je lijepi broj vjernika katolika korisnika doma zahvaljujući Bogu, ravnateljstvu i pristiglim svećenicima za predbožićnu misu i druženje. Svi su u euharistijskom slavlju aktivno sudjelovali čitanjima, molitvom i pjesmom, koja je ispunjavala veliki prostor okupljanja, kako direktor i suradnici tako i sami korisnici. Mons. Knežević zahvalio je direktoru gosp. Damiru Jukiću da uz potporu spomenutih zeničkih svećenika vlč. Ante i vlč. Josipa s vremena na vrijeme organizira euharistijska slavlja, a posebno u ovo predbožićno vrijeme zajedništva, darivanja za sve djedove i bake koje žive u ovome domu. I na ovaj način, uz vjerničke sadržaje, svi korisnici ovaj dom u gradu Zenici, još više prihvaćaju kao svoj i kao svoju obiteljsku kuću ili stan.

Nakon završetka euharistijskog slavlja slijedio je drugi dio predbožićno darivanje Caritasa Bosne i Hercegovine za potrebe doma za umirovljenike i svih njegovih korisnika. Naime, nakon lijepog broja darovatelja iz tuzemstva i inozemstva, među koje spada i Vlada Republike Hrvatske, aktualni direktor pokucao je i na vrata Caritasa BiH moleći potporu za konkretne projekte, a koji će itekako uljepšati i olakšati život i rad svih koji žive i rade u ovom zeničkom domu za stare. Kroz više desetljeća veliki prijatelji Bosne, posebno Središnje Bosne i Zeničke kotline, obitelj Ursule i Heriberta Hölz iz Caritasa Duisburg u Njemačkoj velikodušno su se odazvali i preko Caritasa BiH u ovo predbožićno vrijeme darivali ovu zeničku ustanovu opremom za fizikalnu terapiju, zatim specijalizirani aparat za elektroterapiju s pratećom opremom. Ravnatelj Caritasa BiH mons. Tomo Knežević direktoru gosp. Damiru Jukiću predao je nabavljene sadržaje uz napomenu kako su ovo božićni darovi svim korisnicima crkvičkog „Penzionerskog doma sa stacionarom“ s jednom jedinom željom da im svakodnevnica, usprkos starosti i bolesti, bude još ljepša i lakša. Direktor Jukić zahvalio je Caritasu Bosne i Hercegovine, Caritasu Duisburg, ravnatelju mons. Tomi Kneževiću i bračnome paru Ursuli i Heribertu Hölz, te im predao zahvalnica.

Javna ustanova „Penzionerski dom sa stacionarom“ Zeničko-dobojskog kantona je ustanova koja obavlja djelatnost socijalne zaštite u ustanovi sa smještajem, što uključuje određeni stupanj zdravstvene njege za osobe koje su zbrinute i smještene u ovoj ustanovi, kao i za osobe kod kojih je završeno liječenje u zdravstvenim ustanovama.

Penzionerski dom se bavi pružanjem usluge smještaja, prehrane, zdravstvene njege i higijene za starije osobe, kao i organiziranjem drugih aktivnosti ovisno o potrebama i željama korisnika. Osim osnovne djelatnosti, Ustanova se također bavi i pružanjem komercijalnih hotelskih usluga.

Njihova misija je osigurati osobama treće životne dobi dostojanstvenu i sigurnu, sadržajima bogatu, starost, u ugodnom ambijentu Doma. O zdravlju njihovih korisnika i zadovoljenju njihovih životnih potreba brine stručno osoblje nadahnuto na načelima humanosti i predanosti. Korisnicima je na raspolaganju 26 medicinskih tehničara i njegovatelja, 3 socijalna radnika, 1 fizioterapeut, te jednom tjedno liječnik specijalisti Doma zdravlja Zenica. (caritas.ba)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno