Zločini

Predale se još dvije osobe iz akcije CD

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva „CD“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su slobode lišili osobe inicijala S.S. i V.S. Osobe inicijala S.S. i V.S. predale su se nadležnim organima, nakon čega su lišene slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom trgovina ljudima u svrhu radne eksploatacije, pranje novca, krijumčarenje ljudi, davanja dara i drugih oblika koristi i dr.      

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije SIPA-e, gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.      Zajednički istražni tim formiran povodom ovog predmeta intenzivno nastavlja aktivnosti u pravcu rasvjetljavanja krivičnih djela i dokumentiranja kriminalnih aktivnosti osumnjičenih osoba, a o konačnim rezultatima javnost će biti naknadno informirana.

SIPA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno