Posuđeno

Pravo za svu djecu: Jasmin Hodžić inicirao subvenciju boravka djece u zeničkim vrtićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pravo za svu djecu: Jasmin Hodžić inicirao subvenciju boravka djece u zeničkim vrtićima – Vijećnik u Gradskom vijeću Zenice Jasmin Hodžić (SBB) na prošloj sjednici vijeća uputio je inicijativu da Grad Zenica sufinansira boravak djece u vrtićima, s akcentom na socijalne kategorije društva, a vijećnici su je jednoglasno usvojili i poslali na izradu nacrta.

Inicijativa za boravak djece u vrtićima usvojena je jednoglasno, a iz Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti su na sjednici Gradskog vijeća Zenice istakli kako je potrebno uz inicijativu predložiti i iznos sredstava koji će se odvajati iz budžeta za ovu odluku.

Nakon kraće rasprave, inicijativa je usvojena te poslana stručnoj službi koja će u roku od 30 dana izraditi nacrt odluke koji bi bio primjenjiv s usvajanjem novog budžeta već od naredne godine. U razgovoru za Klix.ba Hodžić je kazao kako je ekonomska situacija i nezaposlenost izražen problem u bh. društvu te da bi s ovom inicijativom bili smanjeni troškovi roditelja te bi više djece bilo obuhvaćeno predškolskim programom u ovim ustanovama.

“Inicijativa je nastala kao rezultat stalnog nastojanja vijećnika za poboljšanjem uslova života naših sugrađana te stalnog pračenja dešavanja u gradovima i općinama u našem okruženju. S njom bi trebala biti obuhvaćena sva djeca, ali u nedostatku sredstava socijalna kategorija bi bila prioritet”, kazao je Hodžić.

Prema njegovim riječima, okvirno bi za realizaciju ove incijative bilo potrebno blizu 70.000 KM što bi olakšalo boravak djece iz socijalnih kategorija društva za godinu dana, a konačni cilj je da predškolski odgoj i obrazovanje budu jednako zastupjeni za svu djecu u Zenici te da što više djece bude uključeno u ovaj proces kao i proširenje kapaciteta javne ustanove. E.M. Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno