Zenica

Pravni fakultet promovirao knjigu Nasljedno pravo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pravni fakultet Univerziteta u Zenici od na prijelazu dvije godine bogatiji za još jednu naučnu monografiju. Knjiga “Nasljedno pravo” autora doktora nauka Enesa Bikića i notara Sefedina Suljevića je zajednički teorijsko-praktički pravni projekat, a nastala je kao rezultat zahtjeva pravne i šire javnosti za objašnjenjem zakonskih rješenja u oblasti nasljednog prava kako bi se olakšala primjena novousvojenog Zakona o nasljeđivanju u Federaciji BiH.

Promotori knjige Enes Hašić i Zlatan Meškić ukazali na potrebu harmonizacije u nasljednom pravu, to jest ujednačavanja pravne regulative u oblasti građanskog privatnog prava.

“Nasljedno pravo” je iznimno važan tekst za buduću primjenu Zakona o nasljeđivanju u Federaciji BiH i bit će od velike koristi prije svih sucima, notarima i advokatima, ali i studentima, posebno onim koji su na postdiplomskim studijima izrazili interes za spomenutom tematikom, jer ovaj zakon stupa na snagu 9. januara ove godine.

U knjizi su obrađeni instituti nasljednog prava prema pozitivnoj pravnoj regulativi u BiH, ali su date i komparativno-pravne analize ove pravne oblasti u zemljama regiona, rečeno je na promociji koja je upriličena u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno