Nogomet

Pratite Svjetsko prvenstvo u Kataru na BHRT!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pratite Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022. na BHRT-u od 20. novembra do 18. decembra.  Prvi put Svjetsko prvenstvo u nogometu će se održati u arapskom svijetu, odnosno Bliskom istoku i drugi put u Aziji uopće.

O Svjetskom prvenstvu u Kataru, za koje FIFA vjeruje da će biti najuspješniji Mundijal ikada, sve više se govori i u Bosni i Hercegovini.  Osim uglednih bosanskohercegovačkih sportaša, o najpopularnijoj globalnoj sportskoj priredbi u Kataru govore i bosanskohercegovački urednici, novinari, intelektualci, kulturni radnici…, šaljući snažnu poruku prijateljstva i saradnje Državi Katar, ali i cijelom sportskom svijetu.

Sve utakmice Svjetskog prvenstva bosanskohercegovačka javnost moći će pratiti u programu državne televizije, BHRT-a, kao i na platformama BH Telecoma.

Značajnu ulogu u toj činjenici ima i Medina Šehić, urednica sportskog programa BHRT-a.

„Ljubiteljima sporta poznata je činjenica o razvoju Katara, kao moderne i ambiciozne sportske nacije u posljednje skoro dvije decenije. Od organizacije Azijskih igara 2006. godine, koje su zbog broja učesnika i zastupljenosti sportova vjerovatno najzahtjevniji organizacijski projekt poslije Olimpijskih igara, pa, evo sve do globalno najpopularnije sportske priredbe, Svjetskog prvenstva u nogometu ove godine. Istakla bih još Svjetsko rukometno prvenstvo ili Svjetsko prvenstvo u atletici, što je definitivno etabliralo ovu zaljevsku zemlju kao vrhunskog organizatora zahtjevnih događaja, ali i sportsku naciju jer se istovremeno razvijao i jačao sportski potencijal Katara“, kazala je ona.

Šehić dodaje da „sada svijet očekuje spektakl na nogometnom Mundijalu i nema sumnje da će tako biti“.

„Osim za Katar ovo Svjetsko prvenstvo bit će značajno i za razvoj nogometa i sporta generalno u cijeloj toj regiji. BHRT je jedan od nositelja medijskih prava za ovaj događaj. U našim programskim sadržajima smo – osim utakmica i specijalnih emisija koje će biti emitirane nakon početka Mundijala – u susret Svjetskom prvenstvu predstavili ne samo reprezentacije učesnice, organizaciju ili infrastrukturu, nego i kulturu, tradiciju, historiju, ekonomiju, ukratko način života u Kataru.”

Želimo, dakle, na što bolji način približiti našim gledateljima sve aspekte i samog događaja, ali i zemlje domaćina i vjerujem da ćemo svi uživati“, istakla je Šehić.

„Pozivamo naše gledatelje da prate Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022. na BHRT-u.“

Trideset dvije reprezentacije iz cijelog svijeta takmičit će se na jednom od najvećih sportskih događaja na svijetu od 20. novembra do 18. decembra.

FIFA je i ovih dana ponovila da će Katar pripremiti najbolje izdanje FIFA Svjetskog prvenstva ikada. Svjetska nogometna federacija ističe da je Katar spreman učiniti sve što je u njegovoj moći da Svjetsko prvenstvo bude održano na najbolji mogući način. Stoga vjeruju „da će svijet biti svjedok velikog događaja“.

Iz svijeta, također, svakodnevno stižu pohvale Kataru za napore učinjene od dodjeljivanja Svjetskog prvenstva u nogometu 2010. godine.

Šezdeset i četiri utakmice odigrat će se na osam stadiona, od kojih je njih sedam izgrađeno za potrebe prvenstva. Svaki stadion imat će zabavnu i zonu za navijače. Nakon Svjetskog prvenstva, Katar će donirati 170.000 sjedišta državama kojima je potrebna sportska infrastruktura, u saradnji s FIFA-om.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno