Biznis

Prag za ulazak u PDV sistem povećan sa 50.000 na 100.000 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojili su danas izmjene Zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV) kojim se prag za ulazak neke firme u PDV sistem pomjera s 50.000 KM na 100.000 KM prihoda godišnje.

Nakon što je izmjene Zakona u usvojio Zastupnički dom bh. Parlamenta, današnjim usvajanjem su se stekli uvjeti da bude objavljen u Službenom listu BiH i stupi na snagu.

Prvobitni prijedlog, kojeg su u proceduru dostavili zastupnici SDS-a i PDP-a, bio je da izmjene Zakona o PDV-u idu i u pravcu da se PDV plaća posljednjeg dana u mjesecu, a ne 10. u mjesecu, kao što je sada slučaj. Međutim, s tim se nije slagao SNSD. Nakon toga je dopredsjedavajući Zastupničkog doma Nebojša Radmanović (SNSD) uložio amandman kojim je izbačena mogućnost da rok za podnošenje porezne prijave bude pomjeren na kraj mjeseca. Taj amandman je i usvojen.

Autor: faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno