Košarka

Poznati parovi osmine finala Eurobasketa, datum i satnica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

EuroBasket 2022 održava se u četiri zemlje od 01. do 18. septembra, a nokaut-faza odigrat se u Berlinu nakon što su takmičenja u grupama ugostili gruzijski Tbilisi, talijanski Milano, njemački Keln, te češki Prag.

Raspored EuroBasket 2022

Osmina finala (Berlin)

Subota, 10.9.2022.:

12:00 Turska – Francuska

14:45 Slovenija – Belgija

18:00 Njemačka – Crna Gora

20:45 Španija – Litvanija

Nedjelja, 11.9.2022.:

12:00 Poljska – Ukrajina

14:45 Finska – Hrvatska

18:00 Srbija – Italija

20:45 Grčka – Češka

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Litvanije rezultatom 87:70 u posljednjem meču grupne faze Evropskog prvenstva i s dvije pobjede i tri poraza završila nastup na turniru, zauzevši peto mjesto u grupi B.

Predvođeni Džananom Musom, Jusufom Nurkićem i Johnom Robersonom, košarkaši BiH su pobijedili Mađarsku i slavili senzacionalnu pobjedu nad aktuelnim evropskom prvakom Slovenijom, ali to nije bilo dovoljno za prolazak među 16 najboljih u Evropi s obzirom na poraze od Njemačke, Francuske i Litvanije.

Evo svih rezultata bh. reprezentacije:

Četvrtak, 1. septembar:

Bosna i Hercegovina – Mađarska 95:85

Subota, 3. septembar:

Njemačka – Bosna i Hercegovina 92:82

Nedjelja, 4. septembar:

Slovenija – Bosna i Hercegovina 93:97

Utorak, 6. septembar:

Bosna i Hercegovina – Francuska 68:81

Srijeda, 7. septembar:

Litvanija – Bosna i Hercegovina 87:70

– U “grupi smrti”, košarkaši BiH bili su i više nego dostojni i kvalitetni, ali naš put na smotri najboljih evropskih selekcija završio je u Kelnu i, kao što je to s nama gotovo uvijek slučaj, ostao je samo žal za propuštenom šansom.

Nema tu previše filozofije, četiri ekipe koje su iz naše grupe prošle u nokaut fazu doše su s ambicijama da osvoje medalju na Eurobasketu, a mi smo im, na kraju svega, napravili “problem” i pokazali zube. Negdje bi i to trebalo biti dovoljno…

Njemačka, kao domaćin i neupitno kvalitetna ekipa, Slovenija kao aktuelni prvak Evrope, Francuska i Litvanija kao košarkaške velesile i mi i Mađarska, kao potpuni autsajderi za bilo kakve kalkulacije. A napravili smo ih, promijenili mnoge planove, iznenadili apsolutno sve, iako od toga, realno, nemamo apsolutno ništa.

U konačnici, ponosni smo, i trebamo biti, bili smo u svakom meču sjajni i konkurentni, što je za državu renomea BiH i više nego dovoljno, no čekiramo kartu i vraćamo se kući. Naš put je završen, a mnoga vrata smo još mogli otvoriti, to je definitivno najjači utisak -, objavljeno je na Klix.ba.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno