Sudske klupe

Poznati detalji akcije o hapšenju dilera, akcija policije u Sarajevu, Istočnom Sarajevu i ZDK

specijalci policija.1340273372.36

U akciji “Duga 2” koju provodi Federalna uprava policije u saradnji sa MUP-om RS i OSA-om BiH uhapšeno je pet osoba među kojima je jedan državljanin Makedonije.

Uhapšeni su A.M. (1988.), A.V. (1985.), B.K. (1998.) i A.B. (1989.), te državljanin Makedonije K.V. (1983.). Pretresi se vrše na šest lokacija na području Sarajeva, Istočnog Novog Sarajeva, Visokog i Breze.Ove osobe se terete da su od 13. decembra prošle godine do danas prodavali amfetamin i kanabis na području Sarajevskog i Zeničko-dobojskog kantona.

“Prilikom pretresa pronađena je određena količina NN materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge Amphetamin i Cannabis Sativa L, oprema i vage za precizno vaganje, automatsko naoružanje, municija, telefonski aparti i SIM kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa gore navedenim krivičnim djelom”, saopćeno je iz FUP-a.Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije biti predate u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Asistenciju prilikom današnjih aktivnosti pružaju pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona.

Akcija je započela rano jutros i još traje.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi