Nogomet

Poznat sastav Bosne i Hercegovine? Pjanić s klupe čeka priliku, minutama se nada debitant

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čini se kako se Savo Milošević odlučio za početnu postavu za večeras. Formacija bi trebala da bude 3-5-2.

U polufinalu baraža za odlazak na EURO fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras dočekuje selekciju Ukrajine. Utakmica se od 20:45 sati igra na Bilinom polju u Zenici.

Kako nezvanično saznaje SportSport, Savo Milošević bi večeras trebao krenuti s formacijom 3-5-2, odnosno 5-3-2 kada se branimo.

Na golu će očekivano biti Ibrahim Šehić, a tri stopera ispred njega biti će povratnik Ahmedhodžić, zatim Hadžikadunić i Kolašinac.

Full bekove igrati će tandem iz Austrije, Gazibegović i Dedić, a vezni red činit će Krunić i Cimirot/Huseinbašić (dva zadnja vezna, nešto povučenije), dok će ispred njih igrati Haris Hajradinović.

Očekivano, u napadu će biti kapiten Edin Džeko, a pored njega i Ermedin Demirović koji je pored Hajradinovića u najboljoj formi od svih naših reprezentativaca.

Dakle, Miralem Pjanić je najveća zvijezda koja će meč početi s klupe, a selektor još treba da se odluči između Huseinbašića i Cimirota u veznom redu.

Podsjetimo, selektor Savo Milošević je pored Renata Gojkovića koji je kartoniran na tribine morao poslati još tri fudbalera, a odlučio se za Nemanju Bilbiju, Saida Hamulića i Benjamina Tahirovića.

Tako za večeras konkurišu sljedeća 23 igrača:

Golmani: Ibrahim Šehić (Al Khaleej), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca)

Odbrana: Amar Dedić (RB Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm), Eldar Ćivić (Ferencvaros), Sead Kolašinac (Atalanta), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Adnan Kovačević (Rakow), Dennis Hadžikadunić (HSV), Nihad Mujakić (Ankaragucu)

Vezni red: Rade Krunić (Fenerbahce), Gojko Cimirot (Al Fayha), Ivan Bašić (Orenburg), Miralem Pjanić (Al Sharjah), Denis Huseinbašić (Koln), Haris Hajradinović (Kasimpasa) , Amar Rahmanović (Samara)

Napad: Edin Džeko (Fenerbahce), Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha), Smail Prevljak (Hertha), Dal Varešanović (Rizespor).

Podsjetimo, u isto vrijeme će se u Mađarskoj sastati Izrael i Island. Pobjednik te utakmice igrat će protiv pobjednika meča BiH – Ukrajina 26. marta. Mi ćemo i u toj utakmici biti domaćini i to na Grbavici 26. marta, što je još jedan veliki plus.

Izvor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno