Biznis

Poziv zeničkim privrednicima za iskazivanje interesa za zapošljavanje studenata ili inžinjera

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poziv zeničkim privrednicima za iskazivanje interesa za zapošljavanje studenata ili inžinjera- Agencija ZEDA je okončala i drugi ciklus edukacija iz Autodesk AutoCAD i Autodesk Fusion 360 odnosno 2D crtanja i 3D modeliranja koju je uspješno završilo  20 učesnika. Jučer je upriličena i završna ceremonija projekta Digital Design and Manufacturing – DDM projekta u okviru kojeg su realizovana dva ciklusa edukacija.

Učesnici ovih edukacija većinom su bili studenti završnih godina Mašinskog i Politehničkog fakulteta Univerziteta ili oni koji su već diplomirali. Učešćem na kursu su vješto ovladali programima za 2D crtanje i 3D modeliranje i u mogućnosti su odgovoriti zahtjevnim zadacima iz ove oblasti.

Pozivamo sva zenička preduzeća koja imaju potrebu za ovim kadrom i mladim osobama koje su spremne da daju svoj doprinos poslovanju njihovog preduzeća, da se prilagode i ispunjavaju zadatke, da kontaktiraju Agenciju ZEDA na 032 445 -832 (kontakt osoba je Emir Čaplja), te da saznaju sve potrebne detalje i uzmu kontakte od učesnika, te ih eventualno angažuju.

Napomena:

Projekat Digital Design and Manufacturing – DDM počeo je u oktobru 2020. godine s ciljem unapređenja konkurentnosti kompanija kroz programe edukcija za korištenje specijaliziranih digitalnih programa, te prilike za studente i nezaposlene za sticanje novih kvalifikacija radi unapređenja konkurentnosti na tržištu rada i lakše zaposlenja. U okviru ovog Projekta, realizovana su dva ciklusa edukacija iz 2D crtanja i 3D modeliranja i jučer su na svečanoj ceremoniji dodjele diploma učesnicima edukacija predstavljanji rezultati i ostvareni ciljevi u okviru ovog Projekta.

Ovaj projekat finansirao je USAID WHAM, a ukupna vrijednost projekta iznosila je 35.032,92 KM.

Agencija ZEDA se zahvaljuje finansijeru USAID WHAM, partnerima: RM-LH d.o.o., Domus Arredi d.o.o., Braća Karić d.o.o, Fematall d.o.o. i Glovis d.o.o. i učesnicima na edukacijama, mladim ljudima koji su prepoznali ovu priliku da dobiju nove kompetencije i povećaju šanse za zaposlenje.

Agencija ZEDA je naročito ponosna na to što već nekoliko mladih ljudi zaposlilo nakon prvog ciklusa edukacija, a ovim putem pozivamo sve privrednike koji imaju potrebu za ovim kadrom i koji su spremni angažovati mlade ljude za 2D crtanje i 3D modeliranje, da kontaktiraju Agenciju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno