Zenica

Poziv za učešće na drugom modulu mentorskog programa osnaživanja mladih žena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinsko udruženje REaktiv Zenica nastavlja sa mentorskim programom osnaživanja mladih žena. Cilj programa je osnažiti i poticati mlade žene  da stječu nova i unaprijede ranije stečena znanja i vještine kako bi nakon završetka formalnog obrazovanja (srednje škole ili fakulteta) bile spremne za tržište rada i ostvarile ekonomsku neovisnost.

Nakon održanog prvog modula pod nazivom Upravljanje i vladavina prava, koji je okupio 14 mladih žena iz Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona nastavljamo sa drugim modulom koji obrađuje teme iz oblasti Mediji i medijska pismenosti. Učesnice su kroz edukacije, radionice i studijske posjete radile na razvijanju svojih vještina i umrežavanju unutar lokalne zajednice zajedno sa nekim od vodećih organizacija, kompanija i institucija.

“Učešćem u ovom programu željela sam steći nova iskustva i proširiti svoje znanje, čuti mišljenja i izjave stručnjaka. Njihovo znanje i iskustvo imaju veliki utjecaj na našu edukaciju. Ovaj program mi pruža podršku i motivaciju da nastavim raditi na ostvarenju svojih snova i ciljeva.” rekla je Ajna Dilberović, učenica Prve gimnazije u Zenici, jedna od polaznica prvog modula programa.

Tokom mentorskog programa Mediji i medijska pismenost polaznice će imati priliku učiti od iskusnih trenera koji potječu iz lokalne zajednice, a koji su relevantni u ovoj oblasti koju modul pokriva. Modul Mediji i medijska pismenost obuhvatiti će 6 edukativnih radionica i 6 posjeta lokalnim organizacijama i institucijama, koje u konačnici za cilj imaju osnažiti mlade žene za realizaciju jedne inicijative u lokalnoj zajednici.

Kroz ovaj modul polaznice će imati priliku da razviju vještine i strategije za prevazilaženje izazova s kojima se suočavaju u profesionalnom životu.  Također polaznice će imati priliku predstaviti rezultate svoga rada u zajednici i na taj način pokazati usvojena znanja, te vlastitu spremnost za aktivno sudjelovanje na tržištu rada.

Rok za prijavu za učešće na Modulu II  -Mediji i medijska pismenost  je četvrtak 01.02.2024. godine do 12:00 sati. Prijavu šaljete popunjavanjem prijavnog formulara, koji se nalazi na ovom linku.

Sve dodatne informacije možete dobiti na na email adresu [email protected] ili putem brojeva  telefona 061 744 681 (Amra Smriko) i 062 115 966 (Aldin Alić).

Mentorski program osnaživanja mladih žena dio je projekta „Decreasing outmigration by increasing opportunity: A professional mentoring and career enhancement project for women in Zenica Doboj Canton“ kojeg podržava Američka ambasada u Bosni i Hercegovini.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno