Rekreacija

Poziv na učešće u Zeničkim horizontima: Otkrijte čari prirode s najmlađima!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dragi sugrađani, Pozivamo vas da se pridružite još jednoj uzbudljivoj avanturi – “Zeničkim horizontima”! Projekat se realizuje između dva najbitnija datuma za grad Zenicu, Dan grada i Dan osobođenja Grada. Ove godine, fokusiramo se na najmlađe sugrađane i porodicu, jer vjerujemo da je važno da zajedno podstaknemo najmlađe istraživanju čarolije prirode.

Zenički horizonti, već tradicionalni projekat Udruženja “Vedro” iz Zenice, od 2013. godine uspješno animiraju i uključuju stanovništvo Zenice i okoline u pješačko-planinarske pohode, obilaske grada sa sve četiri strane svijeta te upoznavanje sa geografskim, geološkim, kulturnim i tradicionalnim aspektima, kao i turističkim potencijalima našeg područja.

Naš cilj je potaknuti aktivnost građana i podići svijest o prednostima provođenja vremena u prirodi za zdravlje i podizanja ekološke svijesti. Također, želimo ujediniti različita društva i udruženja koja promovišu planinarstvo i sportski turizam.

Svjesni smo da su moderni načini života udaljili ljude od prirode, iako je boravak u njoj ključ zdravog života. Zato želimo zajedno s vama otkriti bogatstvo prirodnih potencijala našeg kraja i probuditi ljubav prema prirodi kod mladih i djece.

Detaljnije informacije za prvi event – Zapad možete pogledati na linku https://www.facebook.com/events/820987409861848

Pridružite nam se i zajedno stvorimo nezaboravne trenutke u prirodi!

Srdačan pozdrav,

Udruženje planinara “Vedro” Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno