Zenica

POZIV NA UČEŠĆE NA KONKURSU ZA NAJBOLJI LITERARNI I LIKOVNI RAD UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA -DJEČIJA NEDJELJA 2019.

Poziv na učešće na konkursu za najbolji individualni literarni i likovni rad učenika osnovnih škola u sklopu manifestacije  Dječija nedjelja 2019.

S ciljem promocije dječijih prava u sklopu manifestacije „Dječija nedjelja 2019.“,  čiji su  organozatori ove godine JU „Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama Zeničko- dobojskog kantona“ i Udruženje Medica Zenica, pozivaju se sve škole na učešće na konkursu za najbolji individualni literarni i likovni rad učenika na temu dječijih prava.

Zadate teme za individualne literarne i likovne radove u sklopu Dječijih prava su:

  1. Svijet je i moje mjesto, imam pravo da donosim odluke
  2. Živim,dakle postojim ,radujem se i tužan sam kao i ti.
  3. Moje pravo, moja obaveza

Nagrade za najbolje literarne i najbolje likovne radove su određene po uzrasnoj dobi i to kategorije učenika od 1. do 5. razreda i od 6. do 9. razreda sa tri najbolja rada. Najbolji radovi bit će nagrađeni novčanom naknadom u iznosu od 150,00 KM,  drugo mjesto za 100,00 KM, i treće sa 50,00 KM.

Uslovi konkursa su prijava učenika ispred škole sa slanjem originalnog rada učenika sa nazivom rada i ličnim podacima autora rada, te kontakt podacima škole.

Konkurs je otvoren od 07. do 15.10.2018. godine, a radovi se mogu dostaviti lično ili putem pošte  sa naznakom „ZA KONKURS DJEČIJA NEDJELJA „ , JU „Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama Zeničko- dobojskog kantona“ ul. Saliha Cakana Mulalića br. 5, Zenica.

Nadamo se da ćemo na ovaj način dati doprinos u učenju o dječijim pravima, te da će odziv i učešće škola biti što veći.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem