Biznis

POZIV: Besplatna obuka kompanijama iz poljoprivredno-prehrambenog sektora na temu “Unapređenje zaštite i sigurnosti na radu”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poziv na besplatnu obuku malih i srednjih preduzeća iz poljoprivredno-prehrambenog sektora na temu:

Unapređenje zaštite i sigurnosti na radu (uključujući COVID-19 mjere)

Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa Privrednom komorom Zeničko-dobojskog kantona, a u okviru projekta EU4BusinessRecovery koji implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Savezne Republike Njemačke, poziva mala i srednja preduzeća iz poljoprivredno-prehrambenog sektora na besplatnu edukaciju na temu Zaštite i sigurnosti u radu, koja će se održati 16.02.2023. godine u Zenici, u prostorijama Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona na adresi Mehmedalije Tarabara br. 15, 72000 Zenica.

Centralna tema obuke je upoznavanje sa odredbama i novim obavezama MSP-a po stupanju na snagu novog Zakona o zaštiti na radu u FBiH i pratećih podzakonskih akata. Navedeno podrazumijeva niz aktivnosti za privredne subjekte koje je potrebeno adekvatno primijeniti kako bi ispunili svoje obaveze u primjeni propisa iz oblasti zaštite na rada u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima.

Prijavljeni učesnici osim o Zakonskom okviru zaštite i sigurnosti na radu, imat će svojevrsnu priliku saznativiše i o temama: Zahtjevima u implementaciji ISO standarda 45001:2018, ISO 45001 u prehrambenoj industriji, općim mjerama zaštite u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, te mjerama zaštite prilikom montaže, rada i održavanja fotonaponskih postrojenja na krovovima privrednih objekata u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

Dodatno, ovom prilikom predstavnici UNDP predstaviti će i Smjernice za unapređenje zaštite i sigurnosti na radu (uključujući COVID-19 mjere) u poljoprivredno-prehrambenom sektoru objavljen u okviru projekta EU4BusinessRecovery.

Realizacijom EU4BusinessRecovery projekta nastoji se podržati modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora i poboljšanje ruralne ekonomije. Glavni cilj je osigurati opstanak mikro, malih i srednjih preduzeća u važnim privrednim sektorima Bosne i Hercegovine kako bi se smanjili negativni učinci izazvani pandemijom COVID-19. EU4BusinessRecovery daje važan ekonomski i socijalni doprinos u područjima higijene i zaštite na radu, sigurnosti radnih mjesta, te inovacijama proizvoda i digitalizaciji.

Projekt finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH) u partnerstvu sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i Međunarodnom organizacijom rada (ILO).

Zainteresirani učesnici mogu se prijavit putem linka do srijede 15.02.2023. Prijavljenim učesnicima, naknadno će biti dostavljena agenda obuke.

Poziv



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno