Biznis

Pozitivna priča iz biznis inkubatora: “LAMSAR GLASS”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pozitivna priča iz biznis inkubatora: “LAMSAR GLASS” – Biznis inkubator Zenica, svoje prve stanare dobio je 2006. godine. Od tada pa do danas, kroz proces inkubiranja prolaze brojna preduzeća nastojeći ostvariti svoju poslovnu ideju. Ovaj Inkubator svojim stanarima 5 godina omogućava da korak po korak, po povoljnim uslovima razvijaju svoje biznise i spreme se za „tržišnu utakmicu“ na kojoj su svi rame uz rame jednaki. Smatra se da je to dovoljan period koji će im omogućiti da se ili dovoljno osnaže i nastave poslovanje ili da shvate da se moraju ugasiti ili pak promijeniti ideju i pokušati opet.  Grad Zenica je osnovao Inkubator kako bi podržao male biznise, razvoj privrede, kako bi onima koji imaju ideju pružio povoljne uslove i kreirao povoljan ambijent da kreiraju radna mjesta sebi i drugima i da realizuju svoje poslovne ideje. ZEDA koja od samog osnivanja upravlja ovim Inkubatorom može se pohvaliti činjenicom da više od 90 % biznisa opstane i razvije se.

Jedan od onih koji su svoje poslovanje počeli prije 5 godina u Biznis inkubatoru Zenica je sada već poznato preduzeće  „LAMSAR GLASS“ na čijem je čelu Emir Mušanović (33).

Ovo preduzeće se bavi obradom i oblikovanjem ravnog stakla. U ponudi imaju izo ili termo staklo svih vrsta  za prozore i vrata, također, rade stakla za kuhinjske i trpezarijske stolove, ogledala za svaku namjenu, te stakla za tuš kabine (izrada po mjeri).

-„Prije nego smo pokrenuli vlastiti biznis, kolega i ja smo radili u preduzećima gdje se proizvodila PVC i ALU stolarija, a nakon dugogodišnjeg  iskustva i istraživanja tržišta, te saznanjem da je malo preduzeća u našoj sredini gdje se proizvodi izo staklo odnosno preduzeća koja se bave isključivo sa staklom, odlučili smo se da pokušamo pokrenuti vlastiti biznis“ –  rekao je Emir, te pojasnio zašto je baš Biznis inkubator odabrao kao mjesto za pokretanje biznisa.

-„Za boravak u Biznis inkubatoru smo se odlučili iz već ranijeg pozitvnog iskustva jer smo kolega i ja radili u preduzeću koje je tu poslovalo, tako da smo uvidjeli sve prednosti i mogućnosti koje se pružaju novoosnovanim preuzećima. Ono što smo mi očekivali od boravka u Inkubatoru, od Grada i Agencije ZEDA otprilike mi smo i dobili, a to su podrška u početnim koracima i savjeti  kroz sve ove godine. Već sada, mi brojimo zadnju godinu boravka u Inkubatoru ali u Poslovnoj zoni Zenica 1 smo kupili zemljište za izgradnju proizvodne hale tako da očekujemo uskoro i izgradnju iste, te samim tim i povećanje obima posla kao i broja uposlenih“ – rekao je Emir čije preduzeće trenutno zapošljava 5 radnika.

-„Najteži koraci ili korak u započinjanju biznisa jeste odlučiti se na to, jer uvijek u podsvjesti postoji ono kako ću, šta ću, hoću li moći itd. Kada se toga svaki pojedinac oslobodi onda ide mnogo lakše. Naš najveći uspjeh je da smo iz ničega,  može se tako reći, u nekom kratkom periodu napravili preduzeće koje raspolaže sa dosta mašina koje su neophodne za rad, a isto tako imamo dobre preporuke od naših kupaca koji već duži period egzistiraju na tržištu. Tako da je naš cilj u budućnosti  praćenje novije tehnologije, a samim tim i nabavke nove opreme (mašina) za rad“ – istakao je Emir.

Više o „Lamsar Glass“ saznajte na Facebook profilu Lamsar Glass https://www.facebook.com/lamsarglass/

Ovo preduzeće se nalazi na adresi Poslovna zona Zenica 1, Zmaja od Bosne bb, još uvijek u Biznis inkubatoru, a uskoro i u vlastitom prostoru na istoj adresi.

-„Ponosni smo kada iza sebe imamo ovakvu saradnju, priču i uspjeh. Upravo ovakvi rezultati su nam pokazatelj da ono što radimo ima uzlaznu putanju i da sav trud nije uzaludan. Uskoro će na mjestu Lamsar Glass-a doći novo preduzeće za koje se nadamo da ćemo nakon nekoliko godina, moći napisati sličnu priču. Sreću i uspjeh treba dijeliti i pozitivne priče širiti jer možda će upravo ova priča biti nekome inspiracija da se odluči pokrenuti biznis za koji nije imao hrabrosti“ – rekli su iz Agencije ZEDA.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno