Biznis

Pozitivna biznis priča iz Zenice: Zapošljavamo studente kojima omogućujemo da karijeru grade u rodnom gradu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iz godine u godinu, Biznis inkubator Zenica dočekuje jedne, a ispraća druge biznise, ljude s velikim očekivanjima, ambicijama i nadama, one čije su priče toliko slične, a istovremeno toliko različite, one koji su se odlučili da kreiraju radno mjesto sebi i drugima.

Inkubator ugošćava početnike u biznisu maksimalno 5 godina, a u njemu mogu poslovati oni koji tek osnivaju privredni subjekt, oni koji ne posluju duže od godinu dana i čiji poslovni plan zadovoljava kriterije.

Inkubator je mjesto koje pomaže onima koji imaju poslovnu ideju da je realizuju i da uz što manje ulaganja, naprave što više. Podrška malih biznisa značajna je za razvoj države i društva u cjelosti pa se onima koji imaju poslovnu ideju pomaže uz pomoć različitih metoda i mehanizama.

Od septembra tekuće godine, svoje mjesto u Biznis inkubatoru Zenica zauzelo je preduzeće „Cape Ann Enterprises“ koje se bavi računarskim programiranjem.

-„Nudimo usluge softverskog inženjeringa na američkom tržištu. Svi naši zaposlenici u Zenici su inženjeri softverskog inženjeringa i apsolventi su sa UNZE. Nudimo studentima sa softverskog inženjerstva u Zenici priliku da grade svoju karijeru u rodnom gradu. Mnogo vremena i truda ulažemo u napredak naših zaposlenika“ – rekao je tehnički direktor, Dženan Hamzić (38) koji je magistrirao informatiku i ekonomiju na Univerzitetu u Beču, te je dugi niz godina radio kao softverski inženjer u Beču.

„Cape Ann Enterprises“ smješteno je u TechnoPark zgradi Agencije ZEDA u kojoj posluju preduzeća koja je bave IT i zapošljava 5 radnika.

-„Planiramo povećati broj zaposlenih u skorije vrijeme, a samim tim i proširiti posao kroz pronalaženje dodatnih projekata na američkom tržištu i daljnjim zapošljavanjem apsolvenata sa PTF UNZE“ – rekao je g. Hamzić ističući da su se za Biznis inkubator Zenica odlučili zbog jednostavnih procedura i prijatne poslovne atmosfere.

-„Najponosniji sam na to što sam postao tehnički direktor IT preduzeća u Zenici koje pruža priliku mladim ljudima da ostanu u svom gradu i izgrade svoju karijeru, a u isto vrijeme ulažu u svoju lokalnu zajednicu. Budućnost je pred nama i vidimo se kao broj 1 softversko preduzeće kako u Zenici tako i u Bosni i Hercegovini“ – rekao je g. Hamzić, a više o ovom preduzeću možete saznati na linkovima https://capeannenterprises.com/

Facebook  https://www.facebook.com/capeannenterprises

Linkedin  https://www.linkedin.com/company/capeannenterprises

Osnivajući Biznis inkubator Zenica, Grad Zenica je davne 2004. kada je ralizacije te ideje počela, a 2006. su se uselili prvi stanari, omogućio preduzećima podršku koja im je potrebna na samom početku, kada su nedovoljno razvijena da se sama bore sa konkurencijom ali im i pružio mehanizme koji će im pomoći da se osnaže, dovoljno razviju i kroz 5 godina inkubiranja osamostale i spreme za poslovanje koje diktira tržište, te da Inkubator napuste i svoje mjesto prepuste novim početnicima.

Od tada do danas, proces inkubiranja je prošlo više od 150 preduzeća i dok jedni odlaze, novi stanari sa drugim, istim ili sličnim idejama dolaze graditi svoj poslovni put razvijajući svoje preduzeće.

Ono što je izuzetno pohvalno i ohrabrujuće jeste da su rijetki oni koji u realizaciji svojih ideja nisu uspjeli.

I sada, dok čitate ovu priču možda razmišljate o poslovnoj ideji u koju vjerujete i koju biste željeli realizovati ali nemate poslovni prostor, dovoljno iskustva ili…

Kontaktirajte Agenciju ZEDA i saznajte na koji način možete postati stanar Biznis inkubatora Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno