Biznis

Pozitivan zaokret u saradnji Vlada-poslodavci

Pozitivan zaokret u saradnji Vlade ZDK  – sa poslodavcima Zeničko-dobojskog kantona – U Zenici je održan sastanak Vlade ZDK sa članovima Upravnog odbora Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK.  Domaćin i inicijator ovog sastanka bio je Premijer ZDK gospodin Miralem Galijašević.

Na sastanku je najavljen veliki zaokret u saradnji Vlade ZDK sa poslodavcima Zeničko-dobojskog kantona. Premijer Vlade ZDK gospodin Miralem Galijašević, izrazio je opredjeljenost ove Vlade ZDK da sarađuje sa privrednicima na poboljšanju poslovnog ambijenta u našem Kantonu. Premijer i članovi Vlade ZDK izrazili su želju da budu u službi građana i privrednika i da zajednički pokušaju da prevaziđu tešku ekonomsku situaciju u našem Kantonu.

Upravni odbor Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK pozdravio je formiranje nove Vlade ZDK i izraženu spremnost Vlade ZDK za buduću saradnju. Zajednička ocjena svih prisutnih na sastanku je da državni službenici trebaju biti u službi građana i privrednika koji pune budžet i na taj način osiguravaju radna mjesta i plaće državnim službenicima. Razvojnu šansu i šansu za nova radna mjesta treba tražiti kroz izmjenu Zakona o pripadnosti javnih prihoda FBIH, ali i u projektima energetske efikasnosti.

Na sastanku su usvojeni zajednički zaključci Vlade ZDK i Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK:
1. Sastanci Vlade ZDK i Upravnog odbora Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK u narednom periodu će se održavati jedanput mjesečno;
2. Sastancima Upravnog odbora Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK koji se održavaju jedanput mjesečno (svaki puta u drugoj općini ZDK) obavezno će prisustvovati i predstavnik Vlade ZDK;
3. Vlada ZDK i Savez udruženja/udruga poslodavaca ZDK će u narednom periodu sarađivati u vezi sa Zakonom o pripadnosti javnih prihoda u FBIH, na način da će razmjenjivati prikupljene informacije u vezi sa ovim zakonom, a na dobrobit svih građana i privrednika u ZDK.

Upravni odbor Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK pozdravlja ovakve stavove Vlade ZDK i očekuje da će Vlada ZDK u novom sazivu, uz saradnju sa realnim sektorom, uspjeti da obezbijedi uslove da privreda u Zeničko-dobojskom kantonu krene uzlaznom putanjom.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem