Nogomet

Povratak gostujućih navijača na stadione

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Komitet za takmičenje, Komitet za stadione i bezbjednost i Sektor za takmičenje i upravljanje događajima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) danas su održali sastanak u hotelu Park u Vogošći, te zajednički zaključili da se u preostalih pet kola Premijer lige BiH na stadione vrate i gostujući navijači.

“Zajednički zaključak sa ovog sastanka je da se Izvršnom odboru N/FS BiH uputi preporuka da se utakmice preostalih pet kola BH Telecom Premijer lige BiH i utakmice finala Kupa BiH u takmičarskoj sezoni 2014/2015. igraju uz puno prisustvo publike, uključujući i gostujuće navijače. Oba komiteta će pratiti utakmice iz kola u kolo, te će svaki iz svog domena analizirati ih i donositi odgovarajuće odluke ili preporuke prema IO NS/FS BiH”, istakli su iz N/FS BiH. Saopštili su i da će “svi klubovi posebnim dopisom biti dodatno upozoreni na odgovornost za ponašanje svojih navijača i obavezu saradnje sa njima”, dodavši:

“Isto tako će se skrenuti pažnja na odgovorno ponašanje rukovodstva timova i uprava klubova kako u pripremi utakmica tako i na samim utakmicama uključujući prije svega teren i VIP lože. Uprave klubova i njihovi predstavnici treba da se suzdrže od neodgovornih izjava i da njihovo ponašanje bude u skladu sa Kodeksom ponašanja NS/FS BiH. Sve izrečeno ima za cilj da se zaštiti regularnost takmičenja BH Telecom Premijer lige BiH i da se poštuje sporski fair-play”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno