Biznis

Povoljniji krediti za privrednike u FBiH

Povoljniji krediti za privrednike u FBiH
Povoljniji krediti za privrednike u FBiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povoljniji krediti za privrednike u FBiH- Nakon nekoliko sastanaka predstavnika Udruženja poslodavaca FBiH s rukovodstvom Razvojne banke FBiH (RB FBiH) prihvaćen je prijedlog tog udruženja o snižavanju kamata privrednicima koji posluju u FBiH.

Iz Udruženja poslodavaca FBiH je saopćeno da je Nadzorni odbor Razvojne banke FBiH 18. februara ove godine prihvatio njihov prijedlog o dodatnom sniženju kamata i to: kreditna linija za dugoročno kreditiranje stalnih sredstava sa četiri na tri posto, kreditna linija za dugoročno kreditiranje poljoprivredne proizvodnje sa četiri na tri posto, te kreditna linija za dugoročno kreditiranje tekućih sredstava za izvoznike sa pet na četiri posto.

Osim toga, RB FBiH je produžila rok otplate kredita – kreditne linije za dugoročno kreditiranje stalnih sredstava sa sedam na osam godina, a obrade kreditnih zahtjeva su za sve kreditne linije snižene sa jedan posto u zavisnosti od iznosa kredita i to za iznos kredita do 1.000.000 KM na 0,75 posto, za iznos kredita 1.000.001 KM do 3.000.000 KM na 0,50 posto, te za iznos kredita većeg od 3.000.000 KM na 0,35 posto.

– Ovo je drugo ovogodišnje sniženje kamata za kredite u Razvojnoj banci FBiH koje je plod uspješnih razgovora predstavnika Udruženja poslodavaca FBiH sa Upravom RB koja je u nama prepoznala pravog partnera s kojim će ostvariti zajedničku misiju, a to je istinska podrška realnom sektoru sa posebnim naglaskom na mala i srednja preduzeća. Snižavanjem kamata, ne samo da se pomaže privrednicima, nego i RB FBiH koja povećava svoj kreditni portfolio – navodi se u saopćenju.

O detaljima uspješno okončanih razgovora predstavnika Udruženja poslodavaca i RB FBiH zahvaljujući kojima su bitno smanjene kamate biće riječi tokom “Dana otvorenih vrata” koji će za poslodavce sa područja bosansko-podrinjskog kantona biti održani 8. marta u Goraždu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno