Zenica

Povoljni uslovi za prostore Biznis inkubatora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Agencija za ekonomski razvoj “Zeda” Zenica otvorila je javni poziv za prikupljanje prijava za subvencionirano korištenje poslovnih prostora u sklopu Biznis inkubatora na lokaciji Poslovne zone “Zenica 1.

– Uz povoljnije korištenje prostora, ovo podrazumijeva i pružanje određenih usluga u odrastanju i razvoju preduzeća, što je davanje direktne pomoći mikro i malim preduzećima, a Biznis inkubator i jeste jedan od sistemskih mehanizama za podršku razvoja poduzetništva u Zenici, navodi Muhsin Ibrahimagić, direktor zeničke Agencije za ekonomski razvoj, ZEDA.

Aktuelni javni poziv otvoren je za subvencionirano korištenje 5 poslovnih i jednog kancelarijskog prostora, a subvencije se prije svega odnose na niske cijene njihovog zakupa, te je za prvu godinu za početnika ta cijena jedna KM po metru kvadratnom, dok pete godine iznosi 5 maraka po kvadratu.

Javni poziv za subvencionirano korištenje poslovnih prostora u sklopu zeničkog Biznis inkubatora ostaje otvoren do njihove popune, što će utvrđivati stručna komisija na osnovu analize prijava, ponuđenih poslovnih planova, te njihove održivosti i mogućnosti za dalji rast preduzeća. Sa odabranim korisnicima Agencija ZEDA će potom potpisati i ugovore za prvu godinu korištenja prostora. /rtvze/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno