Biznis

Povezivanje u lance vrijednosti i otkupu maline

Šansa za MSP i zadruge
Šansa za MSP i zadruge
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povezivanje u lance vrijednosti i otkupu maline- Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini raspisao je poziv zainteresovanim malim i srednjim preduzećima (MSP) i zadrugama iz BiH da podnesu prijavu za učešće u projektima “Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma”, “Čist Vrbas” i “EU Program oporavka od poplava”, kroz povezivanje u lance vrijednosti i otkup maline, saznaje posovni portal Akta.ba.

Cilj ovih projektnih intervencija je ekonomski osnažiti povratnike, raseljene osobe, lica pogođena poplavama i druge socijalno ugrožene kategorije, kroz razvoj i jačanje lanaca vrijednosti u poljoprivredno-prehrambenoj industriji, kao ključnoj identifikovanoj privrednoj grani za stvaranje novih izvora prihoda i samozapošljavanje.

Prijaviti se mogu MSP-ovi i zadrug koje će uz podršku projekata uspostaviti kooperantsku mrežu proizvođača i otkupljuju malinu u regiji: Banja Luke, Prijedora, Sanskog Mosta, Laktaša, Srbca, Čelinca, Kotor Varoi, Mrkonjić Grada, Šipova, Zenice, Maglaja, Žepča, Doboja, Modriče, Tuzle,Domaljevca, Šamca, Orašja, Vukosavlja, Brčkog, Tuzle, Živinica, Srebrenika, Lukavca, Šekovića i Foče.

Poziv je otvoren do 24.11.2015. godine.

akta.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno