Info

Povećanje januarskih penzija u FBiH pet posto, penzioneri traže 13. penziju u visini 640 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Po potvrđivanju budžeta Federacije Bosne i Hercegovine na Domu naroda Parlamenta Federacije BiH penzioneri u Federaciji mogu očekivati povećanje penzija za pet posto i to januarskih koje će dobiti u februaru, potvrdio je za Faktor Mustafa Trakić, član Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera FBiH.

Dodaje kako je tako rečeno iz Vlade Federacije BiH.

To znači da bi sa povećanjem od pet posto najniža penzija u februaru iznosila 564 KM a sada je 538 KM.

– Znamo da pet posto nije mnogo, da će izazvati revolt, ali eto januarska penzija ide pet posto koja se isplaćuje u februaru.

Moram naglasiti kako smo mi na Upravnom odboru Saveza koji je održan jučer donijeli odluku da se traži 13. penzija u visini prosječne penzije u FBiH a što je oko 640 KM i taj zahtjev ide prema Vladi FBiH.

Budžeti su puni i ta penzija je potrebna da se ublaži inflatorni udar i na našu populaciju. Pa vidjet ćemo. Danas je telefonska sjednica Upravnog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje – rekao nam je Trakić.

Vrativši se na 13. penziju kaže kako će tražiti da se ona isplati penzionerima do aprila.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno