Biznis

Povećana industrijska proizvodnja u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povećana industrijska proizvodnja u BiH – Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH veća je za šest odsto u julu u poređenju sa junom, a u odnosu na jul prošle godine bilježi rast od 4,3 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U julu u odnosu na isti mjesec lani proizvodnja energije veća je za 14,5 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,5 odsto, proizvodnja kapitalnih proizvoda je ostala ista, dok je proizvodnja intermedijarnih proizvoda manja za 2,1 odsto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,7 odsto.

Proizvodnja energije veća je za 8,9 odsto u julu u odnosu na jun, intermedijarnih proizvoda za 8,4 odsto, kapitalnih proizvoda za 4,4 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,1 odsto, dok je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 2,6 odsto. (Srna)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno