Sudske klupe

Potvrđena optužnica u predmetu Elvis Salčinović i drugi za trgovinu ljudima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potvrđena optužnica u predmetu Elvis Salčinović i drugi za trgovinu ljudima – Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 25. juna optužnicu koja optuženike Elvisa Salčinovića, Denisa Hamidovića, Tonija Hamidovića, Vehbiju Salčinovića i Kenana Frndića tereti da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal u svezi s kaznenim djelom međunarodna trgovina ljudima.

Njih se tereti i za kaznena djela krivotvorenje isprave, davanje mita, davanje dara i drugih oblika koristi i pranje novca.

Luka Hrustić se tereti da je počinio kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom međunarodna trgovina ljudima, te davanje mita i davanje dara i drugih oblika koristi, Nedeljko Dakić za organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom međunarodna trgovina ljudima te davanje mita, a Božidara Trišića za organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom međunarodna trgovina ljudima, zlouporabu službenog položaja ili ovlasti, krivotvorenje ili uništavanje službene isprave i djelo primanje mita.

Optužnicom se Elvis Salčinović i drugi terete da su od 2012. godine do 2015. godine, Elvis Salčinović organizirao i rukovodio grupom za organizirani kriminal kojoj su kao pripadnici pristupili Denis Hamidović, Toni Hamidović, Vehbija Salčinović, Luka Hrustić, Kenan Frndić, Božidar Trišić, Nedeljko Dakić i druge njima poznate osobe, a koja je organizirana radi vrbovanja, prijevoza, predaje i primanja osoba ženskoga spola, kao i malodobnih osoba u svrhu iskorištavanja tih osoba za vršenje različitih kaznenih djela krađe u državi u kojoj te osobe nemaju prebivalište ili državljanstvo.

Nadalje optuženi su da su u namjeri pribavljanja za sebe ili drugoga neke koristi, nedozvoljeno prevodili i omogućavali prevođenje jedne ili više osoba preko državne granice i u tu svrhu sačinjavali, nabavljali i posjedovali lažne putne i osobne isprave te su izvršenjem navedenih kaznenih djela, odnosno njihovom eksploatacijom pribavili imovinsku korist u novcu od 5.782.094,66 KM, materijalnim dobrima i drugim oblicima koristi, te su novcem pribavljenim izvršenjem kaznenih djela u inozemstvu kupovali pokretnu i nepokretnu imovinu, dograđivali i povećavali vrijednost osobne imovine, raspolagali njom, vršili konverziju i njihov prijenos sa ciljem ozakonjenja pribavljenoga novca, saopćeno je iz Suda BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno