Sudske klupe

Potvrđena optužnica ubici djeteta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Semira Velagića (26) iz Gornje Slapnice kod Kaknja, kojeg Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) tereti da je 7. novembra ove godine usmrtio dvogodišnjeg pastorka Ajnura Smolu.

Podlegao povredama

Velagić se tereti za krivično djelo nasilje u porodici iz člana 222. stav 6. Krivičnog zakona Federacije. U ovom članu navodi se da će se kaznom zatvora od najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora kazniti onaj ko usmrti člana porodice, kojeg je prethodno zlostavljao.

Detalji ovog stravičnog zločina, koji je šokirao građane BiH, procurili su u javnost tek tri dana poslije, nakon što je policija uhapsila osumnjičenog Velagića. Nesretni dječak u bolnici je podlegao povredama koje su mu nanesene, uprkos tvrdnjama Semira i njegove nevjenčane supruge, Ajnurove majke Nejre Smolo da je “dječak pao na betonsku ploču ispred kuće”.

Kada su ljekari na čijem je odjelu dječak umro, izrazili sumnju u karakter povreda, pozvali su policiju, koja je potom uhapsila Semira i Nejru. Ona je brzo puštena, a Semiru je početkom decembra produžen pritvor.

Optužnica je podignuta prošle sedmice, a njeno jučerašnje potvrđivanje znači da će uskoro biti određen i početak sudskog procesa pred Kantonalnim sudom. Pritisnut dokazima Nakon Semirovog hapšenja, Ajnurova majka promijenila je priču, tvrdeći da je maleni Ajnur pao i udario glavom od pod, ali u dnevnom boravku, za vrijeme igre sa Semirovim kćerkama iz prvog braka. Ipak, Semir je, pritisnut dokazima, rekao policijskim istražiteljima da je “dječaka bacio u fotelju, jer ga je nerviralo što neprestano plače”. Semir Velagić, prema informacijama iz Kaknja, ranije je prijavljivan zbog nasilja u porodici, ali ne prema djeci nego prema bivšoj supruzi, od koje se razveo.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno