Sudske klupe

Potvrđena optužnica protiv Zeničanina: Vrijeđao i prijetio policajcima, te pružio otpor pri hapšenju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 26.02.2024. godine, podiglo je optužnicu protiv Porča Sulejmana zbog krivičnog djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje iz člana 358. Stav 1. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 04.03.2024 godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici.

*Molimo Vas da pri čitanju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

Optužnica koja se nalazi u prilogu objave je anonimizirana u cilju zaštite oštećenih lica, svjedoka, službenih evidencija…

BOSNA I HERCEGOVINA – FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE – ZENIČKO DOBOJSKI KANTON
KANTONALNO TUŽILAŠTVO-TUŽITELJSTVO ZENIČKO DOBOJSKOG KANTONA
Broj: T04 0 KT 0055169 23 – Zenica, 26.02.2024. godine

OPĆINSKOM SUDU U ZENICI
-Sudiji za prethodno saslušanjeZENICA
Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i) u vezi sa članom 241. Zakona o krivičnom postupku F BiH p o d i ž e m
O P T U Ž N I C U
Protiv
PORČA SULEJMENA zv. „Porča“, rođen 1973. godine , Zenica, osuđivan,
Što je
Dana 15.09.2023. godine oko 22,30 sati, u Zenici, u ulici Prve Zeničke brigade broj 3A, u UO „…“, spriječio službenu osobu u vršenju službene radnje i to policijske službenike PU I PS Crkvice J.A. i P. I., koji su po uputi dežurne službe na intervenciju u navedeni ugostiteljski objekat, po dojavi da je narušen javni red i mir od strane jednog lica, obavljali poslove i zadatke legitimisanja zatečenih osoba, na način da je, nakon što mu je J. A. prišao kako bi obavio razgovor sa istim na okolnosti navedene prijave, obratio mu se riječima: „Opet ti“, nakon čega ga je iznenada i neočekivano udario jednom rukom u predjelu desne podlaktice, a potom snažno odgurnuo sa obje ruke u predjelu prsa, uslijed čega ga je pomjerio unazad, te mu se obratio povišenim tonom: „Odmakni se od mene, jebem ti sve klošaru, vi ste za mene kerovi“, nakon čega su policijski službenici J. A. i P.I. preduzeli radnje u cilju njegovog lišenja, na način da su ga prvo upozorili da će biti lišen slobode, te ga upoznali sa njegovim pravima, potom je on ispružio ruke, a A. mu je stavio sredstva za vezivanje, kojom prilikom se počeo opirati, pružajući pasivan otpor, jer nije dozvoljavao da ga uhvate za ruke i privedu do vozila za privođenje, ali su istog uspjeli savladati i upotrebom fizičke snage odveli do službenog vozila, kojom prilikom se on pokušavao otrgnuti iz njihovih ruku, iako je znao i bio svjestan da silom
sprečava službene osobe u vršenju njihove službene radnje, što je i htio, na koji opisani način je silom spriječio službene osobe u vršenju službene radnje, dakle, silom spriječio službene osobe u vršenju službene radnje, čime je počinio krivično djelo „Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje“ iz člana 358. stav 1. KZ F BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno