Sudske klupe

Potvrđena optužnica protiv Đenana Ormanovića, Mahira Smailovića i Armina Miskića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potvrđena optužnica protiv Đenana Ormanovića, Mahira Smailovića i Armina Miskića – Optužnica protiv Ormanović Đenana, Smailović Mahira i Miskić Armina, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška tjelesna ozljeda iz člana 172. stav 5. u vezi stava 1. u vezi člana 31. KZ F BiH, potvrđena je dana 07.07.2016. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK.

Zanimljivo je da o ovom teškom činu sa smrtnim posljedicama, nema ni traga ni glasa u javnom policijskom Biltenu za taj, te dane nakon njega, kao da zbog toga o tom teškom činu na Adi nema ni medijskih izvještaja. Također, nema ni informacije zašto je zeničkom pravosuđu trebalo nepunih 12 mjeseci da podigne optužnicu, obziromd a se zločin dogodio 17.jula 2015., a optužnica je podignuta i potvrđena u junu/julu ove godine.

Optužnicu Tužilaštva ZDK prenosimo u cijelosti.

Na osnovu člana 45 stav 2 tačka i) u vezi sa članom 241 stav 1 Zakona o krivičnom postupku FBiH, podižem

O P T U Ž N I C U Protiv: ORMANOVIĆ ĐENANASMAILOVIĆ MAHIRA i MISKIĆ ARMINA,

 što su: dana 17.07.2015. godine, oko 22,00 sati, u Zenici, na izletištu zv.„Ada-Jagnjišće“ na rijeci Bosni, zajednički i dogovorno, N. A. koji je prethodno bio s njima u društvu, bez ikakvog razloga i povoda, zadali više snažnih udaraca rukama i nogama u predjelu glave i lica, trbuha i ostalih dijelova tijela, od kojih udaraca je N. A. zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život u vidu krvarenja ispod mekih moždanih ovojnica u tjemeno-zatiljnim dijelovima obostrano, više desno, nagnječenje kore i podležećih dijelova bijele supstance desne polovine malog mozga, te posljedični razvoj otoka moždanog tkiva, zatim razdor stijenke tankog crijeva sa posljedičnim izljevanjem crijevnog sadržaja i krvarenjem u trbušnu šupljinu, kao i teške tjelesne ozljede u vidu preloma 6 i 7 rebra lijevo sa krvnim podlivom porebrice i međurebarnih mišića u tom nivou i preloma donje vilice obostrano, preloma gornje vilice desno, desne jagodične kosti lica i nosnih kostiju, usljed kojih povreda je isti dana 19.07.2015. godine preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica,

dakle, drugoga teško tjelesno ozlijedili, zbog kojih ozljeda je ozlijeđeni umro, čime su učinili krivično djelo teška tjelesna ozljeda iz člana 172 stav 5 u vezi stava 1 u vezi člana 31 KZ FBiH.

Napomena:„Potvrđivanjem optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno