Biznis

Potrošačke cijene u Federaciji BiH: Pogledajte šta je najviše poskupilo u septembru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potrošačke cijene u Federaciji BiH u septembru u prosjeku su porasle za 1,5 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je godišnja inflacija iznosila 18,1 posto, objavio je Federalni zavod za statistiku.

U septembru u odnosu na avgust cijene odjeće i obuće u prosjeku su više za 5,7 posto, stanovanja, vode, električne energije, gasa i drugih energenata za četiri odsto, hrane i bezalkoholnih pića za 1,7 posto, a obrazovanja za 1,2 posto.

Rekreacija i kultura, te restorani i hoteli u septembru u odnosu na prethodni mjesec u prosjeku su skuplji za po jedan posto, zdravstvo i ostala dobra i usluge za po 0,6 posto, a alkoholna pića i duvan, te prevoz za po 0,1 posto.

Namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće u septembru u prosjeku su niže za 0,2 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok se cijene u komunikacijama u prosjeku nisu mijenjale.

U septembru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, cijene su porasle za 18,1 posto.

Autor: akta.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno