Zenica

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović posjetila Zeničko-dobojski kanton

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović boravila je danas u posjeti Zeničko-dobojskom kantonu. Potpredsjednica FBiH prvo je razgovarala sa premijerom Vlade ZDK Miralemom Galijaševićem i ministrima te predstavnicima Skupštine ZDK, javlja Anadolu Agency (AA).

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević rekao je da je na sastanku koji je trajao sat vremena zajedno sa svojim saradnicima informisao potpredsjednicu Federacije BiH informisao o stanju u tom kantonu.

„Sa saradnicima smo razgovarali o stanju u ZDK, a ja sam potpredsjednicu informisao o stanju u privredi i ostalim segmentima života i mislim da je vrlo korisan sastanak. Ono što mi je želja je da sugerišem neka sistemska rješenja u sferi zakona, odnosno rješenja koja dolaze sa nivoa Federacije“, rekao je Galijašević.

Potpredsjednica Federacije BiH naglasila je kako joj je ovo prva službena posjeta ZDK te da će se raditi na ubrzanju donošenja određenih zakonskih akata koji se donose na nivou federalnog parlamenta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno