Biznis

Potpora malim i srednjim preduzećima

Potpora malim i srednjim preduzećima u području naukovanja
Potpora malim i srednjim preduzećima u području naukovanja
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potpora malim i srednjim preduzećima – Evropska komisija je objavila natječaj za potporu malim i srednjim poduzećima koja su aktivna u području naukovanja, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Natječaj je otvoren do 15.01.2016. godine i radi se o bespovratnim sredstvama (darovnicama) iz programa Erasmus+ .

Osim EU28, Albanije, Crne Gore, Islanda, Kosova, Lihtenštajna, Makedonije, Norveške, Srbije, Turske, pravo učešća imaju i kompanije iz Bosne i Hercegovine.

Budžet za ovaj program iznosi 8.700.000,00 eura.

Inače, natječaj je otvoren s ciljem pozivanja na podnošenje prijedloga kojima se pruža potpora malim i srednjim poduzetnicima koja nude naukovanje, bilo da se radi o novom angažmanu ili značajnom povećanju njihove ponude naukovanja.

Prijavitelj (koordinator) u Lotu 1 mora biti jedna od sljedećih organizacija ili grupa organizacija: gospodarske, trgovačke i obrtničke komore ili na sličan način relevantne sektorske/strukovne organizacije, javna ili privatna poduzeća, pružatelji strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, druge organizacije s ulogom u pružanju potpore MSP-ima u povećavanju njihove ponude naukovanja.

Da bi bilo prihvatljivo, partnerstvo mora sadržavati predstavnike iz minimalno dviju prihvatljivih zemalja, od kojih je jedna sudionica programa Erasmus+.

Prijavitelj (koordinator projekta) u Lotu 2 mora biti mreža ili organizacija koja ima članove ili podružnice u najmanje 12 zemalja programa Erasmus+, od kojih najmanje šest sudjeluje u projektu kao partneri. U ovom Lotu mogu učestvovati: ministarstva, socijalni partneri (organizacije poslodavaca i radnika), javna ili privatna društva, gospodarske, trgovačke i obrtničke komore ili na sličan način relevantne sektorske/strukovne organizacije (npr. obrtničke organizacije),javne službe za zapošljavanje, javna regionalna i lokalna tijela, pružatelji strukovnog obrazovanja i osposobljavanja;, agencije/centri za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, škole ili druge obrazovne ustanove, visokoškolske ustanove, istraživački centri, međunarodne organizacije, neprofitne organizacije;, organizacije mladih, udruge roditelja, druga relevantna tijela.

Na natječaju ne mogu sudjelovati fizičke osobe i samostalni poduzetnici.

Vrijednost dodijeljenih bespovratnih sredstava kretat će se između 300.000 i 600.000 eura za Lot 1 te između 600.000 i 800.000 eura za Lot 2.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno