Politika

Potpisani ugovori za tradicionalne zanate: Podsticajna sredstava u oblasti privrede za 2024. godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u Gradskoj upravi Zenica upriličeno potpisivanje ugovora s privrednim subjektima koji su odabrani u okviru Javnog poziva za dodjelu podsticajnih sredstava u oblasti privrede za 2024. godini na području grada Zenica. Tačnije, danas su potpisani ugovori po osnovu Mjere 4 – podsticaj za tradicionalne zanate. Potpisivanju su prisustvovali gradonačelnik Fuad Kasumović i pomoćnica za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem, Amra Mehmedić, zajedno sa saradnicima.

Gradska uprava, putem svoje Službe za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem, u sklopu redovnih javnih poziva, dodjeljuje podsticaje već drugu godinu za redom za tradicionalne zanate. Prijavljenih kandidata na Javnom pozivu je bilo 16, od toga je komisija odobrila sredstva za 12 kandidata koji su ispunjavali uslove. Ukupan iznos podsticaja za privredne subjekte koji se bave tradicionalnim zanatima je 18.000,00 KM.

“Grad Zenica, putem svoje Službe, svake godine raspisuje Javne pozive putem kojih podsticajnim sredstvima podržavamo preduzetništvo u našem gradu. Želja mi je da u svakom slučaju probudimo ovaj preduzetnički duh kod naših građana, koji tradicionalno nije bio prisutan. Razumljivo, zbog velikih industrijskih i drugih pogona koji su nekada bili vodeća poslovna djelatnost našega grada. Vremena se mijenjaju i sretan sam što je sve više uspješnih privrednika koji koriste pogodnosti naših programa u okviru Poslovne zone. Tradicionalni zanati su važni, veoma je bitno da vas podržavamo, kako biste mogli nastaviti raditi”, izjavio je, između ostalog, gradonačelnik Kasumović, ističući važnost očuvanja i podrške tradicionalnim zanatima u kontekstu ekonomske i kulturne valorizacije grada Zenica.

Narednih dana će u Gradskoj upravi biti potpisani i drugi ugovori putem podsticajnih mjera, odnosno već sutra će se upriličiti potpisivanje ugovora putem Podsticaja za razvoj postojećih obrta, mikro i malih preduzeća i Podsticaja za jačanje ženskog poduzetništva u Velikoj sali Grada s početkom u 13:00 sati.

Saopćenje za javnostStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno