Biznis

Potpisani ugovori: Stiže novac za vodovod Plava voda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktorica Ureda Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Manuela Naessl potpisali su danas u Sarajevu dva ugovora između BiH i EBRD-a.

Riječ je o ugovoru o grantu u vezi sa Projektom regionalnog vodovoda Plava voda, te o ugovoru o zajmu u vezi sa Projektom izgradnje regionalne deponije za kruti otpad u Živinicama.

Bevanda je nakon potpisivanja kazao da se radi  o značajnim ugovorima sa EBRD-om, dugogodišnjim partnerom u finansiranju važnih projeketa u BiH. Prvi ugovor o grantu između BiH i EBRD-a u vrijednosti je dva miliona eura, koje Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) donira kao potporu projeketu regionalnog vodovoda Plava voda. Za ovaj projeket ranije su osigurana sredstva iz zajmova EBRD-a i Razvojne banke Vijeća Evrope od po 11 miliona eura.

“Realiziranjem ovog projekta bit će osigurana pouzdana i dugoročna vodoopskrba za općine Travnik, Zenica, Novi Travnik, Vitez i Busovača i time redovna vodoopskrba za oko 250.000 stanovnika”, naglasio je Bevanda.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno