Info

Potpisani ugovori s EBRD-om, stiže 221 milion eura za izgradnju cesta u FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potpisani ugovori s EBRD-om, stiže 221 milion eura za izgradnju cesta u FBiH – Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara je, s direktorom Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Bosni i Hercegovini Ianom Brownom, potpisao dva nova ugovora o zajmovima.

Prvi potpisani ugovor odnosi se na podršku Projektu sanacije nakon poplava i modernizaciju cesta u Federaciji BiH, kojim EBRD zajmom osigurava 65 miliona eura za popravku i modernizaciju cesta u FBiH, s ciljem povećanja sigurnosti u saobraćaju.

Drugim ugovorom o Amandmanu na Ugovor o podršci projektima Koridor 5c2 i Koridor 5c2 – nastavak, objedinjena su dva zajma ukupne vrijednosti 156 miliona eura namijenjenih financiranju izgradnje dionica autoceste Svilaj – Odžak i obilaznica Zenica, kao i poddionica između Bune i Počitelja, i između Donje Gračanice i tunela Zenica, saopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

radiosarajevo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno