Nogomet

Potpisan zapisnik za reprogram duga NK Čelik, Grad Zenica na potezu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potpisan zapisnik za reprogram duga NK Čelik, Grad Zenica na potezu

Na današnjoj press-konferenciji održanoj u klupskim prostorijama predstavnicima medija se obratio predsjednik kluba gosp. Selvedin Šatorović i javnost izvijestio o statusu reprograma duga i licence za takmičenje.

Jučer, 9. maja 2017. god., klub je zvanično i potpisao zapisnik o poreznim dugovanjima Nogometnog kluba Čelik sa Poreznom upravom FBiH u iznosu od cca. 2.6 miliona KM te na taj način ispoštovao sve postavljene rokove sa svoje strane. Isti zapisnik će danas biti upućen na adresu Grada Zenice od kojeg će se zahtijevati hitno i jasno očitovanje po pitanju pomoći reprogramiranja ovog dugovanja. Od gradske uprave kao i vijećnika Gradskog vijeća Zenice zavisi da li će konačni reprogram biti potpisan. Ovim potezom je klub ispoštovao rok do 13. maja da završi svu proceduru sa svoje strane a sada se od gradskih vlasti očekuje hitno postupanje kako bi se ušlo i u zvanični reprogram duga. Gosp. Šatorović je svakako još jednom podvukao činjenicu da se od grada očekuje jasno i brzo očitovanje kako klub ne bi izgubio historijsku šansu rješavanja ovog velikog pitanja.

Glede licence za takmičenje u BH Telecom Premijer ligi BiH za narednu takmičarsku sezonu koju NK Čelik Zenica nije dobio na prvostepenoj komisiji, gosp. Šatorović je izjavio da za Upravni odbor ona nije bila prioritet na kojem se insistiralo jer ista ne bi imala ni svrhu da je klub ispao u niži rang takmičenja. Sada, kada se NK Čelik Zenica nalazi na pragu opstanka među najboljim klubovima Bosne i Hercegovine, nužno je posvetiti se rješavanju tog pitanja. Niko od igrača i trenera prema kojim klub ima potraživanja neće biti prisiljavan da oprosti dug ali će se predlagati plaćanje određenog dijela tih dugovanja dok bi se ostali dio prolongirao na određeni period.

Od ukupnog iznosa od cca. 200.000 KM potrebnih za rješavanje pitanja licence, Upravni odbor je u mogućnosti da riješi nekih 100.000 KM uz saradnju sa Gradom Zenicom. Za ostali iznos potrebna je pomoć privrednih subjekata Zenice kao i navijača. Za doprinos navijača prva prilika za to je svakako utakmica sa NK Metalleghe BSI Jajce koja se igra u subotu u 17 h na stadionu “Bilino polje” i na kojem se očekuje velika posjeta koja je izostala u prošlim kolima.

Također, na kraju je upućena i podrška igračima i stručnom štabu za fantastično odrađeni posao iako su ih svi bili otpisali pred početak ove polusezone zbog čega svakako zaslužuju podršku na svom stadionu. Ulaznice u prodaju kreću već u petak u SUR “Orijent” na stadionu “Bilino polje” te će biti u prodaji cijeli dan u subotu u iščekivanju ove velike utakmice.

Klub se gradi – svi na Bilino!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno