Zenica

Potpisan ugovor za izgradnju pregrada Topčić Polje

Sredstva za projekat u Topčić polju
Sredstva za projekat u Topčić polju
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potpisan ugovor za izgradnju pregrada Topčić Polje – Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu  izdvojilo 502.000,00 KM za realizaciju projekta u  Topčić Polju

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona izdvojilo je 502.000,00 KM za realizaciju projekta izgradnje pregrada na vodotocima Baretnjak i Ciganski potok i regulacija dijela korita Starinskog potoka radi zaštite naselja Topčić Polje od bujičnog nanosa. Ukupna vrijednost radova je 734.000,00 KM.

Ministar Himzo Smajić potpisao je sa Gradom Zenica ugovor o sufinansiranju, kojim Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu osigurava sredstva u vrijednosti od 502.000,00 KM, dok ostatak sredstava obezbjeđuje Fond za okoliš FBiH. Ovaj izuzetno važan projekat za šire područje Topčić Polja predviđa izgradnju 13 poprečnih pregrada i to 6 pregrada na Starinskom potoku, 4 na potoku Baretnjak i 3 na Ciganskom potoku. Radove će izvoditi ALMY-TRANSPORT d.o.o. Zenica, a planirano je da se radovi izvedu u roku od 180 dana, sa krajnjim rezultatom da se trajno zaštite naselja u Topčić Polju od nanosa koji se produkuje u slivu, odnosno od plavljenja kod nailaska velikih voda.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno