Zenica

Potpisan Ugovor o subvencioniranom prevozu penzionera u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Gradskoj upravi Zenica potpisan je Ugovor o subvencioniranom prevozu penzionera između Grada Zenica, Privrednog društva „Prevoz putnika“ d.o.o. Zavidovići, Privrednog društva „Babić – Bisstours“ d.o.o. Zenica, Privrednog društva „Bosmekni – Trans“ d.o.o. Zenica i Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica.

Shodno ugovoru prevoz penzionera će se obavljati na osnovu godišnjih pretplatnih karata u periodu od 1. juna 2023. godine do provođenja procedure javnog poziva za povjeravanje obavljanja komunalne djelatnosti javnog linijskog prevoza putnika a najdalje do 31. maja 2024. godine, a u skladu sa dodjelom privremenih redova vožnje shodno potpisanim ugovorima o obavljanju komunalne usluge javnog linijskog prevoza putnika na području grada Zenica i Aneksima istih.

„Riječ je o kontinuiranoj podršci Grada Udruženju penzionera/umirovljenika. Subvencija prevoza je samo jedan vid podrške. Našim penzionerima nastojimo pomoći i na druge načine. Ove godine je također u planu i otkup viška poljoprivrednih proizvoda koje će Grad otkupiti za potrebe penzionera“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Udruženje penzionera je u obavezi da provede proceduru izbora i sačini listu korisnika prevoza te istu dostavi prevoznicima i Gradu Zenica.

Penzioneri će prevoz koristiti na osnovu posjedovanja godišnjih pretplatnih karata za relacije na području grada Zenica, za neograničeni broj vožnji.

Predsjednik Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica Mirnas Buljubašić se zahvalio Gradskoj upravi i gradonačelniku Kasumoviću na dosadašnjoj podršci.

„Samo zahvaljujući razumijevanju Gradske uprave i gradonačelnika Kasumovića smo postigli prihvatljivu cijenu prevoza za naše članove“, naglasio je Buljubašić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno