Zenica

Potpisan ugovor o izgradnji vodovoda u MZ Pašin Konak u općini Zavidovići

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potpisan ugovor o izgradnji vodovoda u MZ Pašin Konak u općini Zavidovići: Vlada ZDK za prvu fazu izdvojila 157.806 KM.

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK Himzo Smajić i direktor GP “Heldovac” d.o.o. Žepče Sefir Heldovac potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na projektu vodosnabdijevanja prostorne cjeline MZ Pašin Konak (Hajderovići) u općini Zavidovići.

U ovoj fazi predviđena je izgradnja dva rezervoara za vodu zapremine 100 m3. Ukupna vrijednost radova na izgradnji predmetnog objekta iznosi 157.806,55 KM. Uvođenje izvođača u posao predviđeno je nakon odabira nadzornog organa za ovaj projekat.

Ovaj projekt se finansira iz programa utroška sredstava vodnih naknada za 2018. godinu. Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK je sa 11 općina Zeničko-dobojskog kantona zaključilo sporazume o zajedničkoj realizaciji ukupno 61 projekta vodne infrastrukture (zaštitni vodni objekti, vodni objekti za vodosnabdijevanje i vodni objekti za zaštitu voda od zagađenja) u ukupnoj vrijednosti od 4.943.000,00 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno