Kultura

Potpisan ugovor o donaciji 3101 knjige Bošnjačkom nacionalnom vijeću u Novom Pazaru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavnici Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH su prisustvovali svečanosti potpisivanja ugovora o donaciji i primopredaji 3.101. knjiga u sjedištu Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Novom Pazaru.

Ugovor o donaciji knjiga su potpisali Jasmin Imamović- predsjednik Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH i prof.dr. Misala Pramenković- predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji.

U ovoj sedmici se proslavlja 21.februar-Dan školstva na bosanskom jeziku i međunarodni dan maternjeg jezika. Naš zajednički projekt nabavke i donacije knjiga je i odlična aktivnost koja promoviše bosanski jezik i unapređuje kvalitetu nastave na bosanskom jeziku u obrazovnom sistemu Republike Srbije.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH je zahvaljujući podršci društveno odgovorne kompanije BH Telekom zajedno sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem Sandžaka realizovao veoma bitan projekt za obrazovanje u osnovnim i srednjim školama u Sandžaku.

BH Telekom je finansijski podržao naš projekt nabavke lektira na bosanskom jeziku za osnovne i srednje škole u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i drugim gradovima Sandžaka.

Od sredstava dobijenih od BH Telekoma kupili smo 3.101 knjigu od izdavača iz BiH, koje smo zatim transportovali u Novi Pazar-Republika Srbija, i gdje smo ih donirali Bošnjačkom nacionalnom vijeću. Oni će knjige dalje distribuirati u osnovne i srednje škole širom Sandžaka.

Učenici će imati mogućnost koristiti lektire bosanskih i drugih pisaca na bosanskom jeziku.

Veliko hvala svima onima koji su učestvovali u realizaciji ovog bitnog i hairli projekta.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH ima potpisan sporazum o saradnji od 2016. godine sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem u Sandžaku. Realizacijom ovog projekta smo dodatno ojačali naše partnerstvo i prijateljstvo.

Hvala kompaniji BH Telekom na povjerenju koje su nam ukazali tako što su podržali ovaj naš zajednički projekt.

Idemo dalje zajedno ako Bog da.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno