Politika

Potpisan sporazum: SDA, SBB, A-SDA i BPS na pragu koalicije u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potpisan sporazum: SDA, SBB, A-SDA i BPS na pragu koalicije u Zenici – Predsjednici klubova vijećnika SDA, SBB, A-SDA i BPS-a, predsjednici SBB-a, A-SDA i BPS-a i povjerenik SDA na gradskom nivou u Zenici potpisali su međustranački sporazum o predlaganju kandidata za stalna radna tijela Gradskog vijeća Zenica.

Radi se o grupi koja “kontroliše” 18 od 31 vijećnika GV Zenica. Iako nije (još uvijek) postignut sporazum o većini u Vijeću vjeruje se da je stvorena podloga da se i to desi u skoroj budućnosti, uz eventualno pridruživanje vijećnika iz drugih političkih stranaka.

Ismet Sarajlić, predsjednik zeničkog SBB-a i Jasmin Duvnjak, portparol SDA ZDK kažu u izjavi za medije “da ovaj sporazum može značiti i određenu osnovu za formiranje većine u GV Zenica”, ali da je njihov stav da “će bez ikakvih kalkulacija podržavati sve ono što je dobro za Zenicu”.

-Još je rano još za ozvaničavanje koalicije, ali je to najava dobre političke saradnje ovih političkih subjekata u Gradskom vijeću Zenica, rečeno je.

koalicija1

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno