Info

Potpisan sporazum po programu sufinansiranje zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca

Potpisan sporazum po programu sufinansiranje zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca
Potpisan sporazum po programu sufinansiranje zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca
Podijeli ovu vijest:

Potpisan sporazum po programu sufinansiranje zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca – Danas je u Federalnom zavodu za zapošljavanje u Sarajevu potpisan Sporazum o međusobnoj saradnji između: Federalnog zavoda za zapošljavanje, Vlade Zeničko–dobojskog kantona i Službe za zapošljavanje Zeničko – dobojskog kantona o sufinansiranju zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca.

U ime Federalnog zavoda za zapošljavanje Sporazum je potpisala direktorica Helena Lončar, u ime Vlade Zeničko – dobojskog kantona, ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković a u ime Službe za zapošljavanje, direktor Ante Pešić.

Projekat podrazumijeva sufinasiranje zapošljavanja djece šehida visoke i više stručne spreme na period od 12 mjeseci te srednje stručne spreme na period od 6 mjeseci.

S obzirom da se radi o pilot projektu, kojim se prvi put udružuju sredstva na implementaciji konkretnog projekta zapošljavanja samo jedne kategorije boračke populacije, od njegove uspiješne realizacije zavisit će i saradnja u narednom periodu koja će uključiti i ostale kategorije boračke populacije (RVI, demobilizirane branioce…)

Za realiaciju ovog projekta sredstva će biti obezbijeđena iz Budžeta Federalnog zavoda za zapošljavanje u iznosu od 175.000 KM, te iz Budžeske Ministarstva za boračka pitanja u iznosu od 100.000 KM.

Implementacija projekta će ići preko Službe za zapošljavanje Zeničko – dobojskog kantona.

Ovo je treći projekat u u Zeničko – dobojskom kantonu u ovoj godini koji se odnosi na zapošljavanje pripadnika boračke populacije, s obzirom da je po projektima zapošljavanja i samozapošljavanja procedura u toku.

Ministarstvo za boračka pitanja

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno