Info

Potpisan sporazum o zaštiti tajnih podataka između BiH i Njemačke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potpisan sporazum o zaštiti tajnih podataka između BiH i Njemačke – Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić i ambasadorica Savezne Republike (SR) Njemačke u Bosni i Hercegovini Christiane Hohmann potpisali su danas u Sarajevu Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade SR Njemačke o razmjeni i međusobnoj zaštiti tajnih podataka.

Ovim sporazumom se osigurava potpuna zaštita i utvrđuju procedure razmjene tajnih podataka između nadležnih sigurnosnih agencija dviju država.

Istovremeno, ukazano je na važnost ovog sporazuma posebno u zajedničkoj borbi protiv međunarodnog organiziranog kriminala i terorizma, te jačanja povjerenja policijskih agencija dvije države.

Osim oblasti sigurnosti i policijske saradnje ovaj sporazum je izuzetno važan i za unapređenje odnosa i u drugim oblastima, posebno ekonomiji.

Naime, sporazum omogućava i proširenje saradnje kompanija i omogućava izvoz roba, pružanja usluga i izvođenje radova za koje je potrebno provesti procedure iz oblasti industrijske sigurnosti, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno