Info

Potpisan Sporazum o zajedničkom nastupu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potpisan Sporazum o zajedničkom nastupu – Predsjednik Saveza socijalnih radnika Federacije BiH dr.sc. Mirnes Telalović i predsjednik Upravnog odbora Saveza udruženja stručnih radnika socijalnih djelatnosti iz Republike Srpske, Srđan Baralić, potpisali su danas u Sarajevu Sporazum o zajedničkom nastupu prema trećim licima i pravnim osobama.

Mirnes Telalović

Ovim sporazumom se jačaju  dijalog, saradnja i definišu se zajednički nastupi oba udruženja a koji se odnose na: održavanje odnosa, saradnja i razmjena iskustava sa drugim srodnim udruženjima, socijalno-humanitarnim i sličnim organizacijama u zemlji i inostranstvu. Zatim saradnja sa naučnim i visokoškolskim institucijama, zajednička organizacija i učešće na naučnim skupovima u zemlji i inostranstvu i druge posebno dogovorene aktivnosti koje doprinose unapređenju stručne prakse u oblasti socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini.

Zaključivanjem ovog sporazuma udruženja potvrđuju opredijeljenost zajedničkim ciljevima,  univerzalnim ljudskim vrijednostima bez predrasuda i diskriminacije. Na ovaj način osiguran je zajednički, jedinstven nastup prema međunarodnim udruženjima, institucijama i mogućnost apliciranja na međunarodnim projektima što bi trebalo rezultirati poboljšanju položaja stručnog osoblja i kvalitetnijoj socijalnoj zaštiti za sve korisnike u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da na nivou Bosne i Hercegovine ne postoji institucionalni okvir niti nadležnost u oblasti socijalne zaštite, time ovaj Sporazum ima daleko veći značaj, zaključeno je na kraju.

Piše:Said Šteta



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno