Zenica

Potpisan Sporazum o saradnji BHAAAS-a i UNZE

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potpisan Sporazum o saradnji BHAAAS-a i UNZE – Univerzitet u Zenici je ugostio predstavnike Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka, te je ovom prilikom potpisan Sporazum o naučnoistraživačkoj i obrazovnoj saradnji između dvije institucije.

Bosanskohercegovačko–Američka Akademija nauka i umjetnosti (BHAAAS) je međunarodno afirmirana institucija. Svrha i cilj BHAAAS su širenje i razvoj nauke i umjetnosti u bosanskohercegovačkoj dijaspori u SAD i Kanadi. BHAAAS ima namjeru da poveže bosanskohercegovačke naučnike, umjetnike i pojedince istaknute u svojim profesionalnim oblastima, kao i da gradi mostove saradnje s domovinom.

Uvažavajući ciljeve i iskazane potrebe Univerzitet i BHAAAS su se usaglasili da im je od iznimne važnosti pokretanje međusobnu stručne i naučne saradnje poput organizovanja pozvanih predavanja, kongresa, simpozija, mentorskih programa i sudjelovanja u naučnoistraživačkim projektima.

Sporazumom je takođe predviđen zajednički rad na istraživačkim projektima te apliciranje kod državnih, kantonalnih, međunarodnih i EU fondova, kao i prikupljanje donacija od međunarodnih institucija i prijateljskih država za tu svrhu. Ovo je bila prilika da predstavnici dvije institucije razmijene ideje o prvim projektima i mogućnostima saradnje, a posebno je razmatrano pitanje studijskog boravka studenata Univerziteta u Zenici u SAD-u a uz podršku predstavnika Akademije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno