Zenica

Potpisan memorandum o saradnji između UNZE i TPO fondacije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potpisan memorandum o saradnji između UNZE i TPO fondacije- Jučer je u Sarajevu održana ceremonija svečanog potpisivanja memorandumâ o saradnji sa 17 univerziteta iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore uz pokroviteljstvo Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva.

U ime Univerziteta u Zenici, memorandum o saradnji je potpisao rektor, prof.dr.sc. Jusuf Duraković.

Njegova ekselencija Matthew Field je istaknuo važnost spremnosti univerzitetâ da rade na integriranju rodne ravnopravnosti u sistem visokog obrazovanja kako bi akademska i šira zajednica bila sigurno mjesto za nastavnike i nastavnice i studente i studentice. Direktorica TPO fondacija v. prof. dr. Zilka Spahić Šiljak je naglasila važnost uspostave mehanizama za preveciju rodno zasnovanog nasilja i promociju rodne ravnopravnosti na univerzitetima, a što bi trebalo rezultirati promjenom opće i organizacijske kulture u akademskoj zajednici. Ovo je prvi korak koji smo učinili uz podršku Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva, a sada slijedi veliki broj aktivnosti koje ćemo provoditi u saradnji s partnerskim univerzitetima.”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno