Zenica

Potpisan Memorandum o razumijevanju s ciljem unapređenja efikasnog postupanja u krivičnim predmetima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru projekta Jačanje kapaciteta pravosuđa (JCB), Komponenta Unapređenja rada krivičnih odjeljenja sudova i upravljanje krivičnim postupcima, dana 23.05.2023. godine potpisan je Memorandum o razumijevanju između Kantonalnog suda u Zenici, Kantonalnog tužilaštva Ze-do kantona, Općinskog suda u Zenici i Regionalne advokatske komore Zenica.

 Svrha Memoranduma je određivanje okvira efikasne i profesionalne saradnje strana potpisnica u područjima zakonom određene nadležnosti u krivičnim postupcima s ciljem unapređenja efikasnog postupanja u krivičnim predmetima, uz maksimalno očuvanje nezavisnosti i nepristrasnosti u radu institucija potpisnica memoranduma, ne ograničavajući pri tome profesionalnu saradnju sa drugim učesnicima u sudskim postupcima.

 Cjelokupan tekst Memoranduma o razumijevanju nalazi se na web stranici Općinskog suda u Zenici, Kantonalnog suda u Zenici, Kantonalnog tužilaštva Ze-do kantona i Regionalne advokatske komore Zenica.

 

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno