Biznis

Potpisan memorandum o integraciji sistema elektronske naplate cestarine između BiH i Srbije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu cestarine između Bosne i Hercegovine i Srbije.

Ugovor su potpisali direktori javnih preduzeća JP Autoceste FBiH, Putevi Srbije i Autoputevi RS, Denis Lasić, Zoran Drobnjak i Nedeljko Ćorić.

Svečanom popisivanju Memoranduma prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić.

Dolaskom nove Uprave JP Autoceste FBiH poseban fokus je stavljen na elektronsku naplatu cestarine i na povećanje sigurnosti prometa i smanjenje gužve na autocestama.

„Nakon što su korisnici pozitivno reagirali na nove mogućnosti elektronske naplate cestarine koji se ogleda u jedinstvenom TAG uređaju za autocestu u cijeloj Bosni i Hercegovini, te potpisanog Memoranduma o poslovnoj suradnju s HAC-om u Hrvatskoj, u konzultacijama i u dogovoru s federalnom ministricom prometa i komunikacija proširili smo ovaj projekt i s Putevima Srbije i tako nastavili s dobrom praksom unaprjeđenja kvalitete usluga na zadovoljstvo krajnjih korisnika u regiji“, izjavio je Denis Lasić, v.d. direktor JP Autoceste FBiH.

U narednom periodu formirat će se radna grupa koja će proći kroz tehničke karakteristike naplatnih sistema i fizičko testiranje kako bi sistem prioritetno bio u funkciji.

Press JP Autoceste FBiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno